Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 2 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Miley Cyrus: Godsdiensten zijn dodelijker dan corona

Geloven in God en bij een kerk horen is niet hetzelfde, weet popster Miley Cyrus als geen ander. Het verschil legde ze onlangs uit aan een tv-dominee die haar bedankte voor het aanhangen van de kerk. 

Cyrus riep haar volgers op social media op om te bidden voor de slachtoffers van het coronavirus. Een tv-dominee schreef: „Goed dat jij als popster nog gelovig bent. Blij dat je nog altijd tot de kerk behoort."

Erger dan corona

De 27-jarige zangeres was het daar echter niet helemaal mee eens. „Ik geloof, ja. Ik kreeg God met de paplepel ingegoten als klein kind. Maar ik behoor niet tot een kerk. Voor mij is het instituut kerk erger dan de maffia. Erger dan corona, zelfs!"

Volgens Cyrus is elke godsdienst verantwoordelijk voor veel meer doden dan het coronavirus. „Het is de schuld van de kerk dat er zoveel aidsdoden zijn gevallen in Afrika, omdat ze van de paus geen condoom mochten gebruiken. En dan zijn er nog al die oorlogen en conflicten die in naam van het geloof worden uitgevochten. Ik ben tégen het georganiseerde geloof”, lezen we in TV Familie.

Geen acceptatie

Eerder zei ze in haar Instagram-programma Bright Minded al gestopt te zijn met naar de kerk gaan, omdat ze niet kon begrijpen dat homoseksuelen niet geaccepteerd werden. „Ik heb de kerk definitief de rug gekeerd toen duidelijk werd dat homoseksuelen niet welkom waren. De kerk predikt liefde, maar zaait ook haat, oorlog en miserie.” Cyrus zien ze er niet meer terug, besluit ze. „Ik zal mijn geloof zélf wel beleven. Ik heb daar geen priester, dominee of wat dan ook voor nodig.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.