Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 apr 2020 / 09:57 uur

Boetes voor inzittenden van te volle bus in Venlo

Inzittenden van een te volle bus in Venlo zijn maandag door de politie op de bon geslingerd. 

Met 38 mensen, 37 passagiers en een chauffeur, is 1,5 meter afstand houden lastig. In de bus zat personeel van een uitzendbureau. Het bedrijf had al meerdere waarschuwingen gehad, maar ondernam geen actie, zegt een woordvoerder van de gemeente Venlo.

Duidelijk signaal

Dat betekent voor alle inzittenden een boete van 390 euro. Een helder en duidelijk signaal, zegt burgemeester Antoin Scholten van Venlo. „We gaan het scherp in de gaten houden. Zeker als het gaat om het vervoer van internationale werknemers. Bedrijven moeten maatregelen nemen. Daar is geen twijfel over mogelijk."

Het bedrijf in kwestie, Cova Personeelsdiensten, betaalt alle boetes van hun medewerkers. Volgens eigenaar Asur Ozkul is er sprake van een interne fout. „De buschauffeur van de eerste bus vertrok te snel en wachtte niet op de tweede bus. Daarom stapte iedereen daarin. Toen heeft iemand ons aangegeven bij de politie en kregen ze allemaal boetes”, zegt Ozkul tegen RTL Nieuws. Hij betreurt het feit dat de passagiers niet de kans kregen om op een andere bus te stappen.

Voor het stadskantoor in Venlo is het op maandagen druk, omdat het een van de twee plekken in Limburg is waar arbeiders van over de grens zich kunnen inschrijven voor een werkvergunning. Er staat dan een groot aantal bussen en busjes met mensen. Afgelopen week hebben gemeente en politie verschillende uitzendbedrijven aangesproken op de drukte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boetes voor inzittenden van te volle bus in Venlo
Sluiten