Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Aantal coronadoden in België boven de 2000

In België zijn in totaal meer dan 2000 mensen overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. De afgelopen 24 uur werden 162 nieuwe sterfgevallen geregistreerd. Dat maakten de gezondheidsautoriteiten dinsdag bekend.

Het sterftecijfer stond maandag nog op 1632. Dinsdag werd bekend dat tussen 1 en 4 april 241 mensen zijn overleden in Vlaamse verzorgingstehuizen. Het gaat voor een groot deel om 85-plussers, die waarschijnlijk allen besmet waren met het virus. Dit maakt een totaal van 403 sterfgevallen en brengt het dodental daarmee op 2035.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames was voor de vijfde keer op rij lager ten opzichte van de voorgaande dag. Maandag kwamen er 314 patiënten bij, terwijl er 171 werden ontslagen, waarmee het totaal op 6012 komt. Het aantal mensen op de intensive care is met 1260 vrij stabiel. Ruim de helft van de ic-bedden (56 procent) in België is bezet.

Er werden 1380 nieuwe besmettingen geregistreerd, waarmee het totaal komt op 22.194. De testcapaciteit is de laatste dagen fors verhoogd.

Spanje

In Spanje is er volgens de autoriteiten in de afgelopen 24 uur melding gemaakt van de dood van 743 patiënten. Daarmee valt het aantal sterfgevallen hoger uit dan maandag, toen er 637 doden vielen. Het is de eerste keer in vijf dagen dat het dodental hoger ligt dan een dag eerder.

Spanje heeft na Italië het hoogste dodental ter wereld gemeld. Er stierven in totaal 13.798 mensen aan het virus. Het aantal vastgestelde besmettingen steeg van 135.032 op maandag naar 140.510 op dinsdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.