Metro
Metro Nieuws 7 apr 2020 / 09:19 uur

Wedkantoren zetten nu ook in op coronamaatregelen

Wanneer gaan de scholen weer open? Hoe loopt het voetbalseizoen af? En wanneer start EasyJet weer met commerciële vluchten? Wedkantoren proberen tijdens de coronacrisis ook aan dat soort vragen te verdienen.

Sport is normaal gesproken een bron van inkomsten voor wedkantoren, maar nu het stilstaat moet er op een andere manier geld aan verdiend worden. Dus kun je proberen te voorspellen welke Europese voetbalcompetitie als eerst begint of dat Liverpool uiteindelijk toch wordt uitgeroepen tot winnaar van de Premier League.

Vaccin

Smarkets, een Brits wedkantoor heeft naast sport onder de noemer coronavirus de categorieën WHO (Wereldgezondheidsorganisatie), lifestyle, entertainment en reizen. In die laatste categorie kan er momenteel gewed worden op de data van de eerste vluchten richting China of wanneer de Eurostar stopt met rijden.

In de categorie WHO kun je op Smarkets inzetten op het uitroepen van de noodtoestand. Het Russische wedkantoor Betcity laat mensen ook wedden op het vinden van een vaccin tegen het coronavirus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wedkantoren zetten nu ook in op coronamaatregelen
Sluiten