Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 apr 2020 / 15:05 uur

Al honderden kaartjes voor jarige koning

Er is er bijna een jarig hoera hoera, dat kun je wel zien dat is koning Willem-Alexander. Op maandag 27 april wordt hij 53 jaar oud, maar die verjaardag ziet er door de coronacrisis iets anders uit dan normaal. 

De festiviteiten rondom Koningsdag zijn dan wel afgelast, toch wordt er wel degelijk stilgestaan bij de dag. Zo’n negenhonderd kinderen hebben al een brief of tekening ingestuurd voor de koning. Dat laat de Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen (KBOV) weten. De KBOV had daartoe opgeroepen voor de alternatieve Koningsdag dit jaar.

De brieven worden gebundeld en bezorgd bij koning Willem-Alexander. Op wat voor manier dat gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Digitale vrijmarkt

Er worden allerlei alternatieven bedacht voor de verjaardag van de koning, aangezien feesten en vrijmarkten dit jaar niet mogelijk zijn vanwege de coronacrisis. Zo is er maandag om 10.00 uur een nationale aubade met het Wilhelmus, worden er ‘saamhorigheidsconcerten’ gegeven voor ouderen en wordt opgeroepen tot een nationale toast om 16.00 uur. Ook zijn er digitale vrijmarkten en kunnen kinderen live optreden op internet.

Reageer op artikel:
Al honderden kaartjes voor jarige koning
Sluiten