Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Rotterdam blijft ook in 2021 gaststad Songfestival

Rotterdam organiseert in 2021 alsnog het Eurovisiesongfestival. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde voor om ook volgend jaar gaststad van het vanwege het coronavirus uitgestelde muziekfestijn te zijn.

Het Rotterdamse college had de gemeenteraad gevraagd om 6,7 miljoen euro uit de algemene middelen beschikbaar te stellen. Dit bedrag bestaat uit reeds gemaakte kosten, waaronder de aankleding van de stad en de huur en beveiliging van Ahoy. Die kosten werden niet door de verzekering gedekt en konden niet worden doorgeschoven naar volgend jaar. De gemeenteraad ging donderdag akkoord, een besluit waar cultuurwethouder Said Kasmi blij mee is.

Feest

„De EBU, de omroepen en Ahoy kunnen ervan op aan dat Rotterdam in 2021 alsnog gaststad is. Voor ons staat voorop dat we er een feest van en voor iedereen van kunnen maken. De afgelopen tijd is hard gewerkt en wat dat betreft staan we klaar om de 65e editie van het Eurovisiesongfestival in 2021 in onze stad te verwelkomen", aldus Kasmi. Wel zegt hij alternatieve scenario’s te ontwikkelen voor het geval het coronavirus tegen die tijd de mogelijkheden nog steeds beperkt.

Het Eurovisiesongfestival zou van 12 tot en met 16 mei 2020 plaatsvinden in Rotterdam, maar de European Broadcasting Union (EBU) besloot het te verplaatsen naar volgend jaar. Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland ook voor de editie van 2021, maar hij en de andere kandidaten moeten wel nieuwe nummers insturen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.