Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 mrt 2020

Wegen naar kustplaatsen afgesloten vanwege drukte

Diverse wegen naar kustplaatsen in ons land zijn afgesloten. Zo besloot de gemeente Noordwijk tot deze ingreep om de grote stroom dagjesmensen naar de kust te stoppen. Ook de wegen naar de stranden van Rockanje en Oostvoorne zijn afgesloten.

Burgemeester Wendy Verkleij van Noordwijk riep na grote drukte zaterdag mensen op zondag niet naar het strand te komen. Maar mede vanwege het mooie weer gaven veel mensen geen gehoor aan haar oproep.

„Veel inwoners en ondernemers hebben gezien dat onze bezoekers de richtlijnen niet naleven. Dat kan echt niet. Volksgezondheid en het indammen van corona hebben echt alle prioriteit. We nemen onze verantwoordelijkheid als overheid omdat we gezien hebben dat recreanten dat niet doen. Het is helaas nodig”, zegt Verkleij.

Waddeneilanden

Op de Duitse Waddeneilanden Norderney, Juist en Baltrum stuurt de politie toeristen weg. In de strijd tegen het coronavirus moeten vakantiegangers uiterlijk zondag vertrekken, drie dagen eerder dan gepland. De drie Duitse eilanden liggen dichtbij de Nederlandse Waddeneilanden.

De vervroegde aftocht is nodig om de bevolking te beschermen, aldus de autoriteiten. Toeristen die blijven, moeten rekening houden met vervolging. Ze zullen ook moeten opdraaien voor alle extra kosten als zij op de boot worden gezet. Veel vakantiegangers zijn inmiddels vertrokken.

Beperkte medische voorzieningen

De burgemeesters van de Nederlandse Waddeneilanden riepen vorige week toeristen op de komende weken weg te blijven. De eilanden worden niet gesloten voor toeristen, maar het verblijf van gasten is volgens de burgemeesters „in deze bijzondere periode plotseling lastiger”. De autoriteiten willen onder meer de beperkte medische voorzieningen op de eilanden niet extra belasten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wegen naar kustplaatsen afgesloten vanwege drukte
Sluiten