Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 mrt 2020

Aantal doden in Nederland stijgt naar 179

Inmiddels zijn 179 mensen in Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakte zondag bekend dat er sinds zaterdag 43 doden zijn bijgekomen.

De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar. Daarnaast is het aantal besmettingen met 573 toegenomen tot een totaal van 4204. De meeste positief geteste mensen wonen in Noord-Brabant, namelijk 1404 personen. Ook in Zuid-Holland en Noord-Holland zijn veel mensen positief getest op het virus namelijk 585 en 535 personen.

Het RIVM gaat ervan uit dat meer mensen besmet zijn met het coronavirus dan nu bekend is. Niet iedereen wordt meer getest.

Intensive Care

Volgens de laatste update van de Nationale Intensive Care Evaluatie, die continu nieuwe informatie krijgt over de situatie in ziekenhuizen, liggen er momenteel 327 personen met de longziekte COVID-19 op de intensive care in het ziekenhuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Aantal doden in Nederland stijgt naar 179
Sluiten