Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 mrt 2020 / 16:15 uur

Dertig patiënten uit Brabant verplaatst naar andere ziekenhuizen

In totaal zijn dertig patiënten uit Brabantse ziekenhuizen zondag naar andere ziekenhuizen in het land gebracht. De capaciteit van de Brabantse ziekenhuizen, waaronder de intensive care, is door de vele coronapatiënten onvoldoende.

Volgens Michiel Jonker van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) waren het er minder dan gepland. „Een aantal patiënten was er te ernstig aan toe om te worden vervoerd en er zijn ook mensen overleden.” Zaterdag werden er ook al zo’n zestig patiënten naar ziekenhuizen elders in het land overgebracht.

Doorgaan met verplaatsen

Sinds vrijdag zijn er in totaal tussen de 100 en 150 mensen verplaatst. „Dat geeft wat lucht. Er is nu ook nog plek, maar we wachten af wat er komen gaat. Als we de statistieken moeten geloven bereiken we binnen een of twee weken de maximale capaciteit. We hopen dat het meevalt, maar we moeten ons er wel op voorbereiden. Als het aan ons ligt blijven we de komende dagen doorgaan met verplaatsingen”, zegt Jonker.

Door overbelasting zullen circa 500 tot 700 patiënten naar de intensive care en andere afdelingen in ziekenhuizen buiten Brabant moeten worden gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dertig patiënten uit Brabant verplaatst naar andere ziekenhuizen
Sluiten