Metro
Metro Nieuws 8 mrt 2020 / 13:35 uur

Nog twee doden in Nederland door coronavirus, nu 265 besmettingen

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland is opgelopen naar 265, zo meldt het RIVM. Ook zijn er twee patiënten zondag aan het nieuwe coronavirus overleden: een 86-jarige man die in het Bernhoven Ziekenhuis in Uden lag en een 82-jarige man die in Sittard-Geleen in het Zuyderland Medisch Centrum was opgenomen. Het dodental in Nederland staat daarmee op drie. 

Volgens het RIVM hadden beide mannen al ernstige onderliggende medische problemen. Hoe ze besmet zijn geraakt, wordt nog onderzocht.

Meer besmettingen

Het aantal bevestigde besmettingen is sinds zaterdag volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu toegenomen met 77. Het aantal positief geteste patiënten komt daarmee dus op 265 te staan, waarvan er 3 zijn overleden.

Thuisisolatie

Van deze besmette mensen zijn er volgens het RIVM 144 in het buitenland geweest, waarbij het grootste gedeelte in Italië is geweest. Minstens 74 personen zijn in Nederland besmet geraakt. Bij de overige 47 wordt nog onderzocht waar zij het virus hebben opgelopen.

Het merendeel van de mensen die besmet zijn met het nieuwe coronavirus verblijft momenteel in thuisisolatie. Tot dusver zijn er 36 patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nog twee doden in Nederland door coronavirus, nu 265 besmettingen
Sluiten