Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 mrt 2020 / 12:07 uur

Opvangcentrum vluchtelingen op Lesbos is afgebrand

Op het Griekse eiland Lesbos is een opvangcentrum voor vluchtelingen afgebrand, meldde het Franse persbureau AFP.

De Zwitserse ngo One Happy family meldt dat het gebouw ernstig beschadigd is. Of er slachtoffers zijn als gevolg van de brand is nog niet bekend.

De spanningen op het Griekse eiland lopen de afgelopen weken steeds verder op. Zo protesteerden de inwoners van het eiland onlangs nog tegen de aankomst van 1.700 migranten vanuit Turkije. De kampen op het eiland zitten met ruim 38.000 mensen al overvol. Of de brand te maken heeft met deze protesten is nog niet bekend.

Traangas

Ook bij de Grieks-Turkse grens wordt de situatie steeds grimmiger. Het aantal vluchtelingen dat probeert Griekenland in te komen, neemt toe. De Griekse politie gebruikt traangas om de migranten tegen te houden. De vluchtelingen gooiden op hun beurt stenen naar de politie. Zeker twee migranten raakten gewond.

Reageer op artikel:
Opvangcentrum vluchtelingen op Lesbos is afgebrand
Sluiten