Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 mrt 2020 / 09:28 uur

In Hubei al vier dagen geen nieuwe besmettingen

In de Chinese provincie Hubei kwamen er voor de vierde dag op rij geen nieuwe besmettingen meer naar boven. Dat maakten de Chinese gezondheidsautoriteiten bekend. 

In deze provincie brak in december vorig jaar het nieuwe coronavirus voor het eerst uit.

Drie doden meer

Verspreid over heel China zijn er nog wel nieuwe besmettingen bijgekomen. Sinds zaterdag raakten er 46 mensen besmet,  tegen 41 een dag eerder. Volgens de autoriteiten gaat het net als de afgelopen dagen om mensen die buiten het land geïnfecteerd zijn geraakt met het longvirus. Ook vielen er sinds zaterdag zes doden, drie meer dan het voorgaande etmaal.

In heel China zijn nu 81.054 besmettingsgevallen bekend en zijn 3261 doden te betreuren. Wereldwijd passeerde het totaalaantal besmettingsgevallen zaterdag de 300.000 en zijn er ruim 13.000 doden gevallen.

In Italië kwamen er zaterdag binnen een dag bijna 800 doden en het land telt tot nu toe ook de meeste dodelijke slachtoffers: 4825. Donderdag haalde Italië China in als het land met de meeste doden door het zeer besmettelijke virus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In Hubei al vier dagen geen nieuwe besmettingen
Sluiten