Metro
Metro Nieuws 22 mrt 2020 / 08:32 uur

Straat bezaaid met eurobiljetten na brand

Duizenden eurobiljetten vlogen in de nacht van zaterdag op zondag door de lucht in Den Bosch. Na een woningbrand lag er volgens omstanders overal geld: op het gras, onder geparkeerde auto’s, in de struiken en op het dak van de ingang van de flat. 

Het gaat naar schatting om honderdduizenden euro’s die verspreid over straat lagen.

Geld rapen

Volgens het Brabants Dagblad is het geld op straat beland, nadat een 43-jarige man dit zelf naar beneden gooide. Hij werd aangehouden door de politie voor eventuele brandstichting en dacht het geld snel te dumpen.

Er waren agenten aanwezig die probeerden zo veel mogelijk geld op te rapen. Volgens getuigen ging het om meerdere zakken vol biljetten. De politie zoekt nog wat de herkomst van het geld is en of er mogelijk sprake is van witwassen. Waar het geld precies vandaan kwam, is niet bekend.

Straat bezaaid met eurobiljetten na brand
Agenten rapen zakken vol geld van straat. | Foto: ANP – Bart Meesters

De politie doet op social media ook een oproep aan mensen die hier mogelijk geld hebben opgeraapt, om dit af te geven bij het politiebureau.

Brand

De brand zou volgens de aanwezige politie zijn aangestoken op de tweede verdieping van de flat. De 65-jarige bewoonster is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Zij sprong van het balkon toen ze het pand wilde ontvluchten, maar verkeert volgens de politie niet in levensgevaar.

Reageer op artikel:
Straat bezaaid met eurobiljetten na brand
Sluiten