Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 mrt 2020 / 18:45 uur

Dinsdag meer duidelijkheid over hoe verder na 6 april

Op dinsdag 31 maart wordt door het kabinet besloten hoe het verder moet met de strenge corona-maatregelen na 6 april.

Dat zei premier Mark Rutte na afloop van het crisisoverleg van het kabinet. Dan zal het kabinet met de deskundigen bekijken hoe het er voor staat en wat de effecten van het beleid tot dan toe hebben uitgehaald.

Veel maatregelen gelden tot 6 april

Een heleboel maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn tot 6 april genomen, zoals de sluiting van scholen en veel horeca. Hoe het daarna verder moet, is nu nog onduidelijk. Voor vergunningsplichtige evenementen is eerder deze week besloten dat ze tot 1 juni verboden zijn.

De premier benadrukte dat het kabinet „plant op slechter weer”. „We moeten nu niet denken op basis van de eerste groene grassprietjes: we zijn er.” Hij doelde op de uitspraken die het RIVM eerder deed over dat de verspreiding van het coronavirus iets lijkt af te zwakken. Rutte wilde daar verder niets over zeggen.

Effecten van beleid

Wel zei Rutte dat de ontwikkelingen en de effecten van het beleid voortdurend worden bekeken. Op basis van nieuwe informatie en wetenschappelijke inzichten kunnen maatregelen worden bijgeschakeld of afgeschakeld. „Deze informatie zal onmiddellijk worden gedeeld met Nederland”, zei hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dinsdag meer duidelijkheid over hoe verder na 6 april
Sluiten