Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 feb 2020 / 08:34 uur

Rustiger in gemeente waar coronaviruspatiënt woont

In het Brabantse Loon op Zand is het vrijdagochtend rustig op straat. Het is de plaats waar de 56-jarige man woont die besmet is met het coronavirus.

De man ligt op dit moment in het ziekenhuis in Tilburg, waar hij in quarantaine is.

Terughoudend

De enkele mensen die op straat lopen, zijn terughoudend iets over de man en de kwestie in het algemeen te zeggen, meldt persbureau ANP. Ze zijn afwachtend en zeggen niet in paniek te zijn. Sommigen zeggen dat ze willen dat de man met rust wordt gelaten.

De 56-jarige is een bekende man in het dorp met ruim 6000 inwoners. In WhatsApp-groepen in het dorp was donderdagavond al snel duidelijk dat het om de ondernemer gaat.

Irritatie rondom pers

Bij een groentekraam op de markt reageren medewerkers laconiek. Gesprekken met klanten gaan vooral over de toegestroomde pers, wat her en der tot enige irritatie leidt, en niet zozeer over het virus. Zelf zijn ze niet bang om ziek te worden. Van klanten hadden ze wel begrepen dat de man carnaval heeft gevierd in Loon op Zand.

Isolatie

De man ligt in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Hij werd woensdag al opgenomen en ligt op een geïsoleerde afdeling.

De burgemeester van het Brabantse Loon op Zand, Hanne van Aart, zei donderdagavond „enorm geschrokken" te zijn dat het coronavirus is vastgesteld in haar regio. „Ik leef mee met deze meneer en zijn familie. We werken er met man en macht aan om deze besmetting in de kiem te kunnen smoren."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rustiger in gemeente waar coronaviruspatiënt woont
Sluiten