Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 feb 2020 / 16:00 uur

Onlinepetitie tegen discriminatie vanwege corona 56.000 keer getekend

Een onlinepetitie tegen racistische uitlatingen over Aziatische Nederlanders vanwege het nieuwe coronavirus is al ruim 56.000 keer getekend. „Het voelt echt als een steun in de rug”, laten de initiatiefnemers weten.

Vorige week startten de initiatiefnemers de petitie omdat ze dagelijks geconfronteerd worden met „ zogenaamde grapjes en uitlatingen die niet kunnen” vanwege het besmettelijke virus, dat in China al aan zeker 1300 mensen het leven heeft gekost.

Week Tegen Racisme

Met de petitie willen ze de politiek oproepen om actie te ondernemen. „Nu gaan we ons best doen om deze petitie aan te bieden aan Raymond Knops, minister van Binnenlandse Zaken", zegt Vincent Yeers, een van de initiatiefnemers. De petitie wordt vermoedelijk aan de minister aangeboden tijdens de Week Tegen Racisme, die op 16 maart begint.

Liedje

De aanleiding om de petitie te starten was een liedje dat werd gedraaid door Radio 10, dat volgens de initiatiefnemers van de petitie „zeer discriminerend en inhumaan van aard is”. De radiozender ging eerder al diep door het stof.

Bij Discriminatie.nl, de landelijke plek om discriminatie te melden, kwamen duizenden meldingen over het lied binnen. Enkele klagers deden aangifte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onlinepetitie tegen discriminatie vanwege corona 56.000 keer getekend
Sluiten