Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Man overgiet zich met benzine bij veiligheidsconferentie in München

Bij de veiligheidsconferentie in München heeft een man zich met benzine overgoten. Buiten het conferentieoord demonstreerden duizenden mensen.

Toen hij zich met een aansteker in de hand tussen demonstranten wilde mengen, werd hij volgens de Beierse nieuwszender BR24 overmeesterd. Volgens de politie gaat het om een 50-jarige Irakees, die de aandacht op de politieke situatie in zijn thuisland wilde vestigen.

Vergiftigingsverschijnselen

Het is nog niet duidelijk of de man bij de demonstranten hoorde en of hij van plan was zichzelf daadwerkelijk in brand te steken. Hij is met vergiftigingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis.

Bij de veiligheidsconferentie komen dit weekend circa veertig staatshoofden en premiers en honderd ministers bijeen om over internationale veiligheidskwesties te praten. Naar schatting demonstreerden 3000 mensen zaterdag buiten het conferentieoord.

Vuurwerk

De protesten verliepen vreedzaam volgens de Duitse politie. Vrijdagavond heeft de politie nog een tegendemonstratie met 500 deelnemers gestopt nadat vuurwerk tot ontploffing werd gebracht. De demonstranten zetten zich daarna weer in beweging, maar volgens de politie besloot de organisator even later het protest voortijdig te beëindigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.