Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 feb 2020 / 17:39 uur

Aangifte om vernielde bloemenkransen bij Joods monument

De gemeente Baarn gaat aangifte doen omdat de bloemenkransen bij het Joods monument zijn vernield. Burgemeester Mark Röell laat dat zaterdag weten via Twitter, in reactie op een bericht in AD/Amersfoortse Courant.

Voorzitter Jan Koops van het 4 en 5 Mei Comité Baarn zegt dat hij over de vernieling werd getipt door een plaatselijke fotograaf. De bloemenstandaarden waren omgegooid en de bloemen waren vertrapt, constateerde hij daarna.

Een rommeltje

„Donderdag was alles nog oké, vrijdagmorgen was het een rommeltje. De standaarden waren op de grond gegooid en de restanten van de bloemen lagen verspreid over het gras." Hij sluit uit dat de kransen zijn omgewaaid: „Daarvoor zijn ze te stevig". Koops weet niet wat de dader of daders kan hebben gemotiveerd om de bloemen te vernielen. Hij houdt rekening met vandalisme, maar sluit ook antisemitisme niet uit.

Onacceptabel

Burgemeester Röell twittert: „Wat de achtergrond van de vernieling ook is. Het is onacceptabel. Aangifte volgt en mocht u een tip hebben over de dader(s) meld dit dan bij de politie".

De bloemstukken werden afgelopen week opgehangen bij het monument, ter herdenking van de Holocaust.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aangifte om vernielde bloemenkransen bij Joods monument
Sluiten