Ista van Galen
Ista van Galen Nieuws 1 feb 2020 / 17:06 uur

Overleden Dick laat opmerkelijke rouwadvertentie plaatsen

Wie je echte vrienden zijn, merk je vaak pas in moeilijke tijden. Ook voor Dick uit De Ronde Venen bleek dit het geval. In een rouwadvertentie die hij zelf liet plaatsen, liet hij daarom een duidelijke laatste boodschap achter. 

De Nieuwe Meerbode plaatste de advertentie nadat Dick afgelopen week overleed.

Eigen verzoek

„Waar waren mijn vrienden?" Staat er bovenaan de rouwadvertentie. Daaronder staat: „Bij mijn feestjes waren jullie er wel, maar tijdens mijn ziekte was er (bijna) niemand.” Dick had voor zijn dood geregeld dat deze in het huis-aan-huisblad de Nieuwe Meerbode zou worden geplaatst.

Dick overleed aan de gevolgen van longkanker, zo meldt RTL Nieuws. Een redacteur van het lokale blad bevestigt aan de nieuwsorganisatie dat Dick deze advertentie een paar weken voor zijn dood aan haar stuurde en vroeg: „Wil je deze plaatsen als ik dood ben?”

Vier het leven

Op social media duikt de opvallende boodschap ook op. „Hoe vaak zou dit voorkomen? En hoe zouden die ‘vrienden’ zich nu voelen? En ja, dat was natuurlijk precies de bedoeling. Triest." schrijft Nolly Baaten, die een foto van de rouwadvertentie plaatste op Twitter.

„We kennen vast allemaal wel een Dick ,laten wij er dan maar voor zorgen dat wij niet die vriend worden", reageert een Twitteraar onder deze foto.

Dick heeft zijn rouwadvertentie overigens met een positieve boodschap afgesloten. „Mijn laatste groet: ‘Vier het leven’. -Dick".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overleden Dick laat opmerkelijke rouwadvertentie plaatsen
Sluiten