Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 dec 2019 / 09:15 uur

Zeker 43 mensen omgekomen bij fabrieksbrand New Delhi

Bij een grote brand in een fabriek in het centrum van de Indiase hoofdstad New Delhi zijn zeker 43 mensen omgekomen. De meeste slachtoffers zijn arbeiders, die in de fabriek lagen te slapen toen de brand uitbrak.

De brand brak rond 05.30 uur plaatselijke tijd uit. Het vuur is inmiddels uit, maar de zoektocht naar slachtoffers of overlevenden gaat door.

Buiten bewustzijn

Een woordvoerder van de brandweer meldde dat zeker vijftig mensen uit het gebouw van vijf verdiepingen zijn gehaald en naar een ziekenhuis zijn gebracht. Ze waren allemaal buiten bewustzijn omdat ze rook hadden geïnhaleerd. Ook had een aantal mensen brandwonden, zei een woordvoerder van de brandweer tegen de krant Hindustan Times.

In de fabriek werden onder meer tassen gemaakt. Er waren veel grondstoffen en halffabricaten aanwezig in het pand, waardoor het vuur zich makkelijk kon verspreiden.

Blusapparatuur

Over de oorzaak van de brand konden de autoriteiten nog niets zeggen. Bij het onderzoek bekijkt de brandweer ook of er wel blusapparatuur in de fabriek was. De lokale overheid is een onderzoek gestart en zegt dat de schuldigen ter verantwoording zullen worden geroepen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeker 43 mensen omgekomen bij fabrieksbrand New Delhi
Sluiten