Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

De vleugel van Frank Sinatra geveild voor 95.000 euro

Op een veiling in Los Angeles is onlangs de vleugel van Frank Sinatra voor het schamele bedrag van – omgerekend – 95.000 euro onder de hamer gegaan. 

Het betreft een Steinway uit 1945, waar ook muziekgrootheden als Nat King Cole en Sammy Cahn ooit op speelden in het huis van Sinatra en zijn echtgenote Nancy.

De vleugel maakte onderdeel uit van de zeshonderd voorwerpen uit de nalatenschap van Nancy Sinatra, die bij veilinghuis Juliens Auctions in Beverly Hills onder de hamer gingen. Vooraf werd gedacht dat de Steinway ongeveer 36.000 euro zou opbrengen.

Het is niet de eerste keer dat een voorwerp voor een astronomisch bedrag over de toonbank gaat. Hieronder een overzicht van de meest opvallende verkopen.

De opvallendste verkopen

Begin dit jaar werd er nog een buitensporig bedrag van 169.000 euro neergelegd voor een stuk wenteltrap van de Eiffeltoren. Maar als het gaat om het duurst geveilde item ooit, dan zal het weinigen verbazen dat kunst dan bovenaan het lijstje staat.

De vleugel van Frank Sinatra geveild voor 95.000 euro
Het schilderij Salvator Mundi. / EPA

Zo bracht het schilderij Salvator Mundi (vertaald als Verlosser van de Wereld) van Leonardo da Vinci een bedrag van 382 miljoen euro op. Het is niet duidelijk wie dit astronomische bedrag betaalde, maar het doek werd gedoneerd aan Louvre Abu Dhabi.

Idolen

Ook voor idolen wordt met enige regelmaat een flink bedrag neergelegd. Voor sommige mensen is alleen een poster aan de muur niet goed genoeg. Zij willen alles van die ene beroemdheid te hebben en zijn bereid om er dik voor te betalen.

De vleugel van Frank Sinatra geveild voor 95.000 euro
De wereldberoemde kuif van Elvis Presley. / EPA

Zelfs voor hun haar. Onder andere lokken van Marilyn Monroe, Napoleon en Beatles-leden zijn er in het verleden verkocht. De allerduurste is niet heel verrassend een stuk van de wereldberoemde kuif van Elvis Presley. 115.000 dollar (bijna 101.877 euro) werd er voor neergelegd. Daarvoor kan je 97 jaar lang elke week naar de kapper.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De vleugel van Frank Sinatra geveild voor 95.000 euro
Sluiten