Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 11 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Tranen bij Steenrijk, Straatarm-gezin dat idool Antonio ontmoet: ‘Geluksmoment’

Bekende zangers Peter Douglas en Johnny Rosenberg ruilden gisteravond in Steenrijk, Straatarm met de familie Scholten. En dat gezin werd behoorlijk in de watten gelegd. Er vloeiden een hoop tranen van blijdschap en de familie kreeg een ontmoeting met hun idool.

Johnny en Peter zijn een bekend zangduo. Peter deed ooit mee aan de Soundmixshow en werd bekend met zijn vertolkingen van Frank Sinatra. Johnny is een telg uit de muzikale reizigersfamilie Rosenveld. De twee treden samen op voor volle zalen.

Onlangs vloeiden de tranen nog rijkelijk in het programma.

Steenrijk, Straatarm gezin ruilt met BN’ers

De familie Scholten woont in Deventer. Ze hebben het niet altijd makkelijk gehad. Vader Melis belandde in de ziektewet en zoons Antonio en Theo hebben een mentale beperking, waardoor school hen veel energie kost. Ze leven van een weekbudget van 90 euro. Melis verkocht zelfs zijn fiets om boodschappen te kunnen betalen.

Vader Melis blijkt een echte muziekfanaat en kent de zangers waarmee het gezin van leven ruilt. Hij en zijn familie zijn dan ook dolenthousiast dat ze in het huis van een BN’er mogen vertoeven.

Kleding kopen

Als moeder Sylvia het weekbudget van 2000 euro ziet, houdt ze het niet droog. Daarna gaat het gezin winkelen van dat bedrag. Vader en zonen kopen er onder meer een chique pak van en moeders krijgt ook nieuwe kleren. De familie Scholten besteedt 1500 euro aan kleding in de winkels. Iets waar sommige kijkers hun vraagtekens bij zetten. Want met zo’n hoog bedrag hadden ze toch ook nuttigere spullen kunnen kopen? Al begrijpen andere kijkers ook dat je je met zo’n bedrag wil laten gaan.

Sylvia, Melis en de kinderen zijn in ieder geval diep geroerd door de nieuwe kleding. Ze knuffelen elkaar de hele tijd en vertellen elkaar hoe trots ze op elkaar zijn.

Ontmoeting met idool Antonio in Steenrijk, Straatarm

Jonny en Peter staan voor andere verrassingen. Ze moeten namelijk de kattenbak verschonen. En dat vinden de zangers nogal een uitdaging. Johnny houdt er naar eigen zeggen een „hartverlamming” aan over en verlaat direct het huis als de deksel van de bak is.

Peter en Johnny hebben uiteindelijk nog een bijzondere verrassing in petto voor de familie Scholten. Ze hebben een ontmoeting geregeld met volkszanger Antonio, de idool van de familie. Je kunt Antonio kennen van Bij Ons Op Het Kamp. Melis en Sylvia vernoemden zelfs één van hun kinderen naar hem.

Optreden

De zonen mogen samen met Antonio een liedje zingen in een heuse studio. En de familie is dolgelukkig. Een „geluksmoment”, volgens vader Melis. Johnny en Peter zetten in Deventer de volkswijk van de familie Schoten nog even op z’n kop met een optreden. Zowel de ‘steenrijken’ als de ‘straatarmen’ bestempelen de ervaring als iets dat hen de rest van hun leven bijblijft.

Je kijkt Steenrijk, Straatarm terug via KIJK.

Gerard Joling spaart Sigrid Kaag en Ernst Kuipers niet bij Oranjewinter: ‘Kaag danst met Hamas op tafel’

Ongemakkelijkheid spat van scherm bij keuzemoment Winter Vol Liefde en dat voelden kijkers ook: ‘Niet te doen’

Huis Vol-kijkers lachen om chaotisch klus-tafereel familie Cudogham: ‘Verven met kinderen en niet knoeien?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties