Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Brits treinpersoneel staakt tot einde jaar

Het treinverkeer in Nederland mag soms een crime zijn, in het zuid-westen van Engeland is het nog erger. Daar staakt de treinmaatschappij tot het einde van het jaar.

South Western Railway rijdt de hele maand met een stuk minder treinen. Het zorgt voor enorm volle perrons en reizigers zijn woedend dat ze alleen maar kunnen staan in de treinen. De staking van de maatschappij duurt in totaal 27 dagen. Pas op Nieuwjaarsdag gaan de treinen zoals het er nu uitziet weer rijden.

Op de overvolle perrons moet ook langer worden gewacht: treinen zijn de eerste dag van de staking al te laat. Wel is er een aangepaste dienstregeling van kracht. Het is tot nu toe de langste treinstaking in de Britse geschiedenis. De vervoerder rijdt onder andere via Londen Waterloo, het drukste treinstation van het land.

Veiligheid

Het personeel van het bedrijf staakt, omdat het bedrijf en de vakbond geen deal kunnen bereiken. South Western Railway wil bezuinigen op de beveiliging. Dat gaat niet alleen ten koste van banen, maar ook van de veiligheid. Dat vindt de vakbond geen goed idee. De vakbond wil blijven praten met het bedrijf tot er een oplossing is gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.