Metro
Metro Nieuws 14 nov 2019 / 11:45 uur

Rapper Waka Flocka bant Nederland om Zwarte Piet

Rapper Waka Flocka Flame is helemaal klaar met Nederland. Hij wil niet meer optreden totdat Zwarte Piet uit het straatbeeld is verdwenen en is afgeschaft. 

In een Instagrampost laat de rapper weten ‘teleurgesteld’ te zijn in Nederland. „Dit doet pijn.”

Niet te geloven

De rapper, wiens echte naam Juaquin James Malphurs is, deelt in zijn post een artikel over Zwarte Piet dat vorig jaar in november op Al Jazeera verscheen. Hij schrijft erbij dat hij ‘het niet kan geloven’. „Ik ben teleurgesteld want ik kreeg altijd zoveel liefde van jullie.” De 33-jarige Waka Flocka roept op om te stoppen met het verspreiden van haat en separatie.

Vanuit binnen- en buitenland krijgt de rapper, die onder meer op festivals als Appelsap en WOO HAH! stond, steun. Zijn post wordt veel gedeeld en kreeg tot nu toe meer dan 60.000 hartjes. Onder de post vragen mensen zich af hoe het kan dat ‘dit nog steeds een ding is’ in Nederland. Maar er komen ook reacties van Instagrammers die vinden dat Zwarte Piet een traditie is en niet mag verdwijnen. Onder meer Monica Geuze, Ronnie Flex en Akwasi steunen de Amerikaanse rapper.

/ Instagram @wakaflocka

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rapper Waka Flocka bant Nederland om Zwarte Piet
Sluiten