Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 okt 2019 / 11:52 uur

Oud-presentator Kees Driehuis (67) overleden

Kees Driehuis, als oud-presentator bij het grote publiek vooral bekend van de tv-kennisquiz per Seconde Wijzer, is dinsdag overleden. Dat heeft BNNVARA woensdag bekendgemaakt.

Vorig jaar stopte hij met het programma. Daarna werd hij ziek, ongeneeslijk naar later bleek. Kees Driehuis was 67 jaar.

In 1974 begon Driehuis zijn carrière bij de VARA. Bij de radio was hij redacteur, eindredacteur en presentator van actualiteitenprogramma’s als Dingen van de Dag, Radioweekblad en Onder Vuur. Na de radio volgde de tv.

Maatschappelijk, relevante onderwerpen

Driehuis was redacteur bij Sonja Barend, eindredacteur van Impact, van Zembla en van de historische serie De Strijd, over de gouden eeuw van de arbeider. Ook presenteerde hij Per Seconde Wijzer, De Kleine Wijzer, NOVA, Buitenhof en was hij de stem van het Sinterklaasjournaal.

BNNVARA noemt hem ‘een vreedzame barricade-journalist’. In de journalistieke programma’s waar hij aan werkte koos Driehuis voor „maatschappelijk en politiek relevante onderwerpen, waarin een positie werd ingenomen. Waardevrije journalistiek bestond voor hem niet. Hij stak zijn nek uit, sprak zich uit, politiek correct of niet.” De omroep memoreert de woorden waarmee Driehuis zijn laatste aflevering van Per Seconde Wijzer, en daarmee zijn loopbaan, beëindigde: ‘Niets is blijvend’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oud-presentator Kees Driehuis (67) overleden
Sluiten