Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 8 okt 2019 / 08:19 uur

Klimaatactivisten bereiden acties in Vondelpark voor

Klimaatactivisten van de actiegroep Extinction Rebellion verzamelen zich dinsdagochtend in het Amsterdamse Vondelpark waar ze een zogenoemd klimaatkamp willen opzetten en een nieuwe actie voorbereiden.

Dat staat op de Facebook-pagina van de groep, waarvan maandag zo’n negenhonderd betogers de hele dag de Stadhouderskade blokkeerden. Ook de politie houdt rekening met nieuwe acties, zegt een woordvoerster. Op diverse plekken, waaronder bij het Rijksmuseum, staan busjes van de Mobiele Eenheid (ME).

https://www.facebook.com/ExtinctionRebellionNL/posts/386109642264655

De betogers verzamelden zich een dag eerder voor het Rijksmuseum uit onvrede over het klimaatbeleid. Ze wilden daar meerdere dagen blijven en hadden tentjes en slaapspullen bij zich. Aangezien burgemeester Femke Halsema de blokkade eerder had verboden, werd de actie na een urenlange operatie beëindigd.

Negentig mensen

De politie arresteerde ruim negentig mensen en aan het einde van de middag werden 390 mensen met bussen verplaatst naar het Westelijk Havengebied. Zij werden niet aangehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Klimaatactivisten bereiden acties in Vondelpark voor
Sluiten