Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 okt 2019 / 15:24 uur

Instagram verbiedt memes en tekeningen over zelfmoord

Instagram komt met een nieuwe aanpassing: memes en tekeningen over zelfmoord gaan in de ban.

Eerder maakte het platform al bekend berichten te willen weren die cosmetische ingrepen en afslankproducten promoten. Ook verbood Instagram al afbeeldingen waarop te zien is hoe mensen zichzelf verminken. Nu komt de volgende verandering: beelden over zelfmoord zijn niet meer welkom.

Fictieve beelden

Het gaat hier om fictieve beelden van zelfverminking en zelfmoord, zoals tekeningen, memes, filmfragmenten en strips. Deze zijn niet langer toegestaan op Instagram. Het platform wil namelijk meer doen om te voorkomen dat gebruikers het leven niet meer zien zitten. Ook beelden die ermee te maken hebben, zoals "materialen en methodes", zullen voortaan worden verwijderd, laat Instagram weten.

Complex onderwerp

De regel moet voorkomen dat mensen die al met zichzelf in de knoop zitten, het laatste zetje krijgen en daadwerkelijk gaan proberen de hand aan zichzelf te slaan. Het gaat om een complex onderwerp, zegt Instagram. "Geen enkel bedrijf of regel kan dit uit zichzelf oplossen", aldus topman Adam Mosseri. Bovendien kan het soms ook helpen om zulke problemen met anderen te kunnen delen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instagram verbiedt memes en tekeningen over zelfmoord
Sluiten