Metro
Metro Nieuws 29 okt 2019 / 14:54 uur

Trump: ‘Beoogd opvolger’ al-Bagdhadi omgekomen door Amerikaans leger

Amerikaanse troepen lijken bezig te zijn met een gecoördineerde actie op de kopstukken van Islamitische Staat. De ‘beoogde opvolger’ van de omgebrachte Abu Bakr al-Baghdadi zou hierbij om het leven zijn gekomen. 

„Nu is hij ook dood," besluit de Amerikaanse president op Twitter.

Islamitische Staat

Het is voor de derde keer in zeer korte tijd dat er nieuws naar buiten komt over het overlijden van hooggeplaatste figuren binnen Islamitische Staat. Dit begon afgelopen weekeinde toen bekend werd gemaakt dat Abu Bakr al-Baghdadi om het leven was gekomen na een klopjacht van de Amerikanen.

De ooit zo machtige leider van het schrikbewind van Islamitische staat blies zichzelf op nadat hij door een groep legerhonden werd klemgezet in een doodlopende tunnel. Trump bracht een foto van de hond in kwestie naar buiten om hem in het zonnetje te zetten. Hoe de nieuwe held van de Amerikaanse president heet, is echter een staatsgeheim. Maandag was het opnieuw raak met het overlijden van IS’er Abu al-Hassan al-Muhajir, die de rol als woordvoerder vervulde namens de fundamentalisten.

Over de identiteit van de ‘beoogde opvolger’ heeft de president verder geen uitspraken gedaan. Ook over details of de toedracht van de actie van het Amerikaanse leger is geen nadere informatie naar buiten gebracht. Of het om Abdullah Qardash – aka ‘de Verwoester’ – gaat, die in media wordt genoemd als de nieuwe leider van IS, blijft in het midden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump: ‘Beoogd opvolger’ al-Bagdhadi omgekomen door Amerikaans leger
Sluiten