Metro
Metro Nieuws 13 aug 2019 / 07:02 uur

Hongaarse politie vindt nog meer drugs in auto

De Hongaarse politie heeft inmiddels ook de auto opgespoord van de Nederlandse drugshandelaren op Sziget. In die auto is bijna zeventien kilo aan verdovende middelen gevonden.

De twee mannen van 21 en 22 zijn allesbehalve amateuristisch te werk gegaan. Roelf B., de 21-jarige topsprinter, plande samen met zijn eveneens gearresteerde schoolvriend Gert-Jan N. (22) de handel in verdovende middelen op het muziekfestival vooraf tot in detail.

Autosleutel

Er zijn 451 flesjes met verdovende middelen in beslag genomen, 128 gram marihuana en bijna 2.700 xtc-pillen. Deze middelen lagen in hun tent en een bagagekluis. In de auto is nog eens een grote hoeveelheid drugs gevonden. De politie kwam dit op het spoor toen zij een autosleutel vonden.

Dat melden diverse bronnen rond het Hongaarse onderzoek, zo schrijft De Telegraaf. Inmiddels zou zijn gebleken dat het duo niet voor de beroemde artiesten op het populaire muziekfestijn was afgekomen, maar alleen om drugs te verkopen en zo snel geld te pakken.

Levenslang

Die drugs brachten ze bovendien niet zelf mee naar Boedapest, maar hadden ze vooraf al naar het oosten van Europa ’verscheept’. De beide vrienden riskeren een jarenlange gevangenisstraf in Hongarije na hun arrestatie. Justitie spreekt zelfs van levenslang.

Familie wacht af

De politie sprak van ’de grootste drugsvangst in de historie van het evenement’ na de ontdekking van de grote hoeveelheden xtc, marihuana en flesjes vloeibare drugs. Familieleden van de beide twintigers uit Stadskanaal willen weinig kwijt over de even opzienbarende als pijnlijke arrestatie. „Voor ons is het ook afwachten."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Hongaarse politie vindt nog meer drugs in auto
Sluiten