Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

‘Moordverdachten Canada pleegden zelfmoord’

De twee Canadese tieners die na een klopjacht dood zijn gevonden, beroofden vermoedelijk zichzelf van het leven. De politie meldt volgens Canadese media dat twee vuurwapens zijn gevonden bij de lichamen van Kam McLeod (18) en Bryer Schmegelsky (19).

Spoorloos

De autoriteiten zochten ongeveer twee weken met man en macht naar het duo, dat spoorloos was verdwenen. Schmegelsky en McLeod zijn jeugdvrienden die de zomer samen in een Walmart hadden gewerkt. Op 12 juli vertelden zij hun ouders dat ze op zoek gingen naar een betere baan en vertrokken van huis.

De politie verdenkt de jongens van de dood van drie mensen die waren omgebracht in Brits-Columbia. Het gaat om de Australiër Lucas Fowler (23), zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese (24) en een 64-jarige Canadees, Leonard Dyck.

Moordverdachten

Fowler en Deese werden op 15 juli dood aangetroffen langs een verlaten snelweg. Vier dagen later wordt op een rustplaats langs de snelweg ook het lichaam van Dyck gevonden en de uitgebrande auto van de tieners twee kilometer verderop. Schmegelsky en Mcleod waren vooralsnog als vermist opgegeven maar vanaf dit moment staan ze te boek als moordverdachten.

Zelfdoding

De jongens hielden zich schuil in de Canadese wildernis. Geen pretje, want naast de vele muggen, zandvlooien en andere insecten lopen daar ook onder meer wolven en beren rond.

De lichamen van McLeod en Schmegelsky werden vorige week aangetroffen in de buurt van de plaats Gillam. De politie zegt dat zelfdoding met vuurwapens de vermoedelijke doodsoorzaak is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.