Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 18 jul 2019 / 18:39 uur

VVD, CDA en PVV: Strengere handhaving boerkaverbod

Het boerkaverbod wordt per 1 augustus van kracht in Nederland, maar de handhaving laat te wensen over. Dat vinden CDA, VVD en de PVV.

Behoedzaam

In een brief van minister Kajsa Ollongren die naar de gemeenten is uitgegaan staat onder andere dat ambtenaren behoedzaam te werk moeten gaan, zo weet RTL Nieuws. „Het uitgangspunt is altijd om in dit soort situaties te proberen te voorkomen dat de situatie escaleert.”

Ook staat er dat er bij een overtreding van het verbod er gevraagd moet worden of ze hun boerka af willen doen. Deze vorm van optreden is vooral een doorn in het oog voor de eerder genoemde partijen.

Niet voor niets

„We hebben niet voor niks een wet", zo vindt VVD-Kamerlid Dennis. „Ollongren moet die uitvoeren en geen ruimte bieden aan linkse colleges die denken dat ze kunnen handhaven, maar niet hoeven." Deze bewering wordt onderschreven door CDA’er Harry van der Molen.

Ook Geert Wilders laat zich horen. „Dit is absoluut niet in de geest van de wet. Mensen eerst vragen of ze hun boerka af willen doen. Alsof je een inbreker eerst vraagt of hij je huis wil verlaten, of hij wel echt wilde inbreken."

Het boerkaverbod geldt overigens niet op straat. Alleen in dingen als overheidsgebouwen, zorginstellingen, onderwijsgebouwen en het openbaar vervoer geldt het verbod.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VVD, CDA en PVV: Strengere handhaving boerkaverbod
Sluiten