Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 18 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Vijf bijzondere themahotels om bij weg te dromen

Ben je voor deze zomer nog op zoek naar een bijzonder hotel? Misschien droom je er van om te slapen tussen de kunststukken, in een stijlvol Cubaans thema-hotel of ga je voor en exclusief verblijf in Colombia? Metro heeft vijf fantastische hotels op een rij gezet waar je lekker kan wegdromen.

Bosko, Colombia

Colombia is steeds populairder aan het worden. En dat begrijpen we maar al te goed: hippe steden, mooie stranden, natuurparken en heel veel toffe accomodaties om te slapen. Zoals dit exclusieve verblijf in Guatapé op 1 km afstand van de Piedra del Peñol (een gigantische granieten rots die als een reus boven het meer uit torent). Je slaapt in een speciale doorzichtige tent met adembenemend uitzicht op het meer, waar je ook kunt zwemmen.

Bosko, Colombia

Cubanita Hotel, Ibiza

Als je de foto’s bekijkt lijkt het net alsof je in Cuba bent in plaats van Sant Antoni op het Spaanse eiland Ibiza. Het Cubanita Hotel op Ibiza is gebouwd in de Cubaanse stijl en beschikt over fantastische kamers met Smeg-koelkasten en Marshall-speakers. Je zou bijna je hotel niet meer willen verlaten!

Cubanita Hotel in Ibiza

Mercure hotel Amsterdam Centre Canal District, Amsterdam

Op zoek naar een goede, Hollandse vibe maar geen zin om bijvoorbeeld in een oude molen te slapen? Dit Amsterdamse hotel kun je écht Hollands noemen, zonder dat het kitsch wordt. Zo hebben ze in iedere kamer kunstwerken van de Hollandse Meesters hangen, ligt er een tapijt met Zaanse huisjes door de gangen en werken ze in de toiletten met Delfts blauw. Het hotel staat middenin Amsterdam, maar omdat er geen andere hotels, winkels of horeca omheen liggen is het voor velen een goed bewaard geheim. Tot nu toe!

Mercure hotel Amsterdam Centre Canal District, Amsterdam

Seven Hotel, Parijs

Heb je een weekende naar de Franse hoofdstad op de planning staan en wil je je geliefde verrassen met een bijzonder hotel? Dan is het Seven Hotel misschien iets voor jou. Dit 4-sterren design hotel biedt kamers en suites met elk een apart thema met speciale glasvezelverlichting. Parijs wordt niet voor niets de lichtstad genoemd en dat thema wordt goed doorgevoerd in deze futuristische maar sfeervolle kamers.

Seven Hote

The Venetian, Las Vegas

Als je in Las Vegas bent dan moet je het groots aanpakken. De Amerikaanse stad barst van de luxe hotels, maar omdat het aanbod zo overweldigend is vallen de prijzen in verhouding nog best mee. Goed The Venetian is niet goedkoop, maar mocht je wat dollars over hebben dan is het absoluut een aanrader. In dit hotel alleen al kun je de hele dag doorbrengen. Het ligt in het hart van Las Vegas en heeft een zwemvan van 4800m² en een eigen winkelcentrum. Ondanks dat het hotel aan de drukke strip ligt is het er niet zo gehorig. Begin maar vast met sparen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.