Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 10 jul 2019 / 16:24 uur

Rampplek Tsjernobyl wordt ‘toeristenmagneet’

Het afgezette gebied rond de geëxplodeerde atoomreactor in Tsjernobyl zal wat betreft de Oekraïense president Volodimir Zelenski uitgroeien tot een ‘toeristenmagneet’ en een plek voor wetenschappers. Hij verklaarde dat woensdag bij de officiële ingebruikname van een nieuwe bedekking van de reactor.

Populair

Het rampgebied mag nu al populair worden genoemd bij reizigers. Vorig jaar wandelden meer dan 70.000 mensen in het spergebied onder wie bijna 50.000 uit het buitenland. Dit jaar worden 100.000 bezoekers verwacht die zich allen moeten aanmelden voor een tour onder begeleiding.

Het vierde blok van de atoomcentrale uit de Sovjettijd explodeerde op 26 april 1986 tijdens een test. Een radioactieve wolk die vrijkwam veroorzaakte straling in een groot gebied in het huidige Wit-Rusland, Oekraïne en Rusland.

Chernobyl

De interesse naar Tsjernobyl zal als gevolg van de gelijknamige serie (Engelse naam Chernobyl) alleen maar zijn toegenomen. De dit jaar uitgekomen mini-serie kan op geweldige recensies rekenen. Op de site IMDB is het met 9,5 uit 10 een van de best gewaardeerde series ooit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rampplek Tsjernobyl wordt ‘toeristenmagneet’
Sluiten