Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 10 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Oppermachtige Sagan klopt Van Aert in vijfde Tourrit

Peter Sagan heeft de vijfde etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. De Slowaakse wielrenner van Bora was na 175 kilometer oppermachtig in de sprint in een groep van een kleine tachtig man.

Bollen vooraan

De vlucht van de dag werd gevormd door Tim Wellens, Toms Skujins, Mads Würz-Schmidt en Simon Clarke. Vooral bolletjestruidrager Wellens had een duidelijk doel namelijk punten sprokkelen onderweg. Toch moest de Belg op de een na laatste klim van de dag Skujins laten rijden. Op dat moment werden veel sprinters zoals Dylan Groenewegen gelost in het peloton.

Skujins ging dapper door, maar de Let werd een klim later uiteindelijk alsnog gegrepen door het peloton. Vooral Wilco Kelderman deed daar veel kopwerk op de laatste beklimming in dienst van zijn kopman Michael Matthews.

Late aanval

De Nederlander hield het tempo dusdanig hoog dat er niet aangevallen werd tijdens de laatste col. In het laatste vlakke stuk ging Rui Costa nog wel ten aanval, maar het mocht niet baten. Het werd een sprint van een uitgedund peloton.

Daarin was Sagan met een groot machtsvertoon de allersterkste. De Slowaak kwam vroeg op kop en gaf die positie niet meer af. Jumbo-Visma-renner Wout Van Aert kwam nog in de buurt, maar moest zich neerleggen bij een tweede plek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.