Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 jul 2019 / 06:09 uur

Noord-Korea vuurt raketten af

Noord-Korea heeft donderdag twee korteafstandsraketten afgevuurd vanuit de buurt van kuststad Wonsan in het oosten van het land. De projectielen landden in de Japanse Zee, melden de militaire autoriteiten van Zuid-Korea.

De raketten legden een afstand af van ongeveer 430 kilometer en bereikten een hoogte van 50 kilometer. Meer details zijn niet bekend. Een Amerikaanse regeringsfunctionaris bevestigt dat er zeker een projectiel is afgeschoten dat een korte afstand heeft afgelegd.

Exclusieve economische zone

Volgens het Japanse ministerie van Defensie bereikten de raketten niet de exclusieve economische zone van Japan. Daardoor kwam de nationale veiligheid niet in het geding. Het is de eerste lancering van raketten sinds de spontane ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Zij schudden elkaar eind vorige maand de hand op de grens tussen Noord- en Zuid-Korea. De laatste raketproeven van het regime in Pyongyang waren begin mei.

Eerder deze maand beklaagde het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zich nog over de geplande militaire oefeningen van Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Die zullen volgende maand plaatsvinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noord-Korea vuurt raketten af
Sluiten