Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Schiphol verwacht nog steeds vertraagde vluchten

De storing in de brandstofvoorziening op Schiphol van woensdag heeft ook donderdag nog gevolgen voor het vluchtschema. Reizigers moeten rekening houden met nieuwe vertragingen, omdat het aantal van 300 geschrapte vertrekkende en aankomende vluchten niet zo maar is ingelopen, meldt de luchthaven. Tienduizenden reizigers zijn daar de dupe van geworden.

Gewijzigde reistijden

Volgens een woordvoerster zullen vluchten daarom ook op donderdag deels vertraagd zijn. De vertraagde vluchten moeten immers worden ingehaald. De woordvoerster roept reizigers op de aankomst- en vertrektijden goed in de gaten te houden en rekening te houden met gewijzigde reistijden.

De reizigers van de geannuleerde vluchten zijn door vliegmaatschappijen omgeboekt. Circa 1300 reizigers die niet konden vertrekken, hebben de nacht op veldbedden in de vertrekhal achter de security doorgebracht. Andere gedupeerde reizigers zijn door vliegmaatschappijen in hotels ondergebracht of zijn naar huis teruggekeerd.

Geen brandstof tanken

De storing bij het bedrijf dat de vliegtuigen op Schiphol van brandstof voorziet, Aircraft Fuel Supply, begon woensdag om 13.00 uur. Pas om 21.30 uur was het probleem verholpen. Door de problemen konden tientallen vliegtuigen geen brandstof tanken, met vertragingen en annuleringen als gevolg. Daarnaast was er veel verwarring op het vliegveld omdat luchtvaartmaatschappijen niet precies wisten hoe ze er aantoe waren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.