Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 jun 2019

Snorfietsers op fietspad vanaf vandaag beboet in 020

De nieuwe regelgeving was er al even doorheen en inmiddels staan ook de borden en blauwe strepen op de Amsterdamse wegen. Vanaf vandaag wordt de regel dat snorfietsers met helm op het fietspad moeten in onze hoofdstad, ook echt gehandhaafd. Snorfietsers moeten sinds april al een helm op en uitwijken naar de rijbaan, maar vanaf maandag gaat de gemeente ook handhaven.

Handhaving door boa’s

Amsterdam nam het besluit om de veiligheid op de vaak drukke fietspaden te vergroten. Degene die op het fietspad wordt gesnapt, kan een boete van 95 euro, plus 9 euro administratiekosten tegemoetzien. De gemeente zet deze maand twaalf extra buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s), onder wie vier motorrijders, in om te handhaven.

Niet iedereen is even blij met de maatregel. Drie snorfietsers hadden een zaak aangespannen. Ze vinden dat hun veiligheid in het geding is, omdat het snelheidsverschil tussen automobilisten en snorfietsen op de rijbaan zo groot is. De drie kregen van de bestuursrechter woensdag nul op het rekest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Snorfietsers op fietspad vanaf vandaag beboet in 020
Sluiten