Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 jun 2019 / 08:49 uur

Man op vlot bij IJmuiden van zee gehaald

Reddingswerkers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) hebben zondag voor de kust van IJmuiden een man uit zee gehaald die op een zelfgemaakt vlot vermoedelijk de oversteek naar Engeland wilde maken. Het vlot was opgemerkt vanaf een vissersschip, vlak voor de haven van IJmuiden.

Overvaren

De kans dat het zelfgemaakte vlot overvaren zou worden is volgens een woordvoerder van de KNRM aanzienlijk. Het dreef namelijk in de aanvaarroute voor de Amsterdamse haven, waar grote schepen passeren. De man op het vlot wilde de ebstroom benutten om op volle zee te komen. Het vlot had geen aandrijving en was dus geheel afhankelijk van de stroming en de wind.

IJmuiden

De man is waarschijnlijk bij IJmuiden de zee op gegaan. Er viel voor de KNRM niet of nauwelijks met hem te communiceren. Zijn nationaliteit is nog niet bekend. De reddingsdienst heeft de man overgedragen aan de marechaussee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man op vlot bij IJmuiden van zee gehaald
Sluiten