Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe duurzame ontdekking: kleding van zeewier

Fast fashion lijkt steeds minder populair te worden en de lijst van duurzame alternatieven groeit alsmaar. Zo bestaat er al plantaardig leer en textiel gemaakt van koffie, maar nu wordt ook zeewier gebruikt als grondstof voor kleding.

Het Britse kledingmerk Truly komt namelijk met een trui die deels bestaat uit gedroogd zeewier en volledig biologisch afbreekbaar is.

Gedroogd zeewier

De trui van het merk Truly bestaat niet volledig uit zeewier, ook deels uit duurzaam katoen. De stof die gebruikt wordt heet SeaCell, gemaakt van gedroogd zeewier. Dat zeewier wordt eerst vermalen en vervolgens wordt getransformeerd tot cellulose. Die grondstof kan voor veel verschillende doeleinden worden ingezet, waaronder het maken van kleding.

Duurzaam

De gehele procedure van het maken van de kleding is duurzaam. Er zijn minder grondstoffen en energie nodig, naast dat de kleding volledig biologisch afbreekbaar is. Ook bevat de kleding antioxidanten waardoor ze beschermt tegen vrije radicalen die huidveroudering veroorzaken.

„De milieubewuste stof biedt een maximum aan comfort, is goed voor de planeet en bevordert de gezondheid, dus de keuze was voor ons snel gemaakt”, aldus Tara Capp, oprichtster van Truly, in Glamour UK.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.