Metro
Metro Nieuws 2 jun 2019 / 10:56 uur

Cruiseschip botst in Venetië op toeristenboot

In Venetië is een groot cruiseschip op een toeristenboot gebotst. Vijf mensen zijn daarbij gewond geraakt. De MSC Opera, het cruiseschip, botste tegen een toeristische waterbus met 110 passagiers aan boord en knalde vervolgens tegen de kade.

Vier slachtoffers

Het ongeluk is waarschijnlijk veroorzaakt omdat een staalkabel van een sleepboot brak. Van de vijf slachtoffers was er één aan boord van het cruiseschip, de andere vier waren passagiers van de toeristenboot. Ze zijn lichtgewond en over hun identiteit is nog niks bekend.

Ongeluk verwacht

De burgemeester van Venetië had al een ongeluk verwacht. „We zeggen al acht jaar dat er geen grote schepen meer door het kanaal van Giudecca moeten varen. Dit laat het nogmaals zien", aldus de burgemeester.

Het 275 meter lange cruiseschip Opera werd vijftien jaar geleden gebouwd en heeft plek voor bijna 2700 passagiers en ruim 700 bemanningsleden. Het schip is 54 meter hoog.

Reageer op artikel:
Cruiseschip botst in Venetië op toeristenboot
Sluiten