Metro
Metro Nieuws 25 mei 2019 / 13:00 uur

Aanslag Lyon nog niet opgeëist

Vrijdag raakten dertien mensen gewond in Lyon, door een bomaanslag op een wandelpromenade in het centrum. De bomaanslag is nog niet opgeëist, zo meldt de Franse antiterreuraanklager Remy Heitz zaterdag. Van de 13 gewonden werden er elf naar het ziekenhuis gebracht, drie slachtoffers zijn daar nog steeds.

Op zoek naar de dader

De politie zoekt nog naar de dader. Het gaat om een man van 30 à 35 jaar die vlak voor de explosie daar rijdend op een fiets is gezien, hij staat op beelden van bewakingscamera’s. Zijn identiteit is nog niet bekend.

Motief

Heitz meldde dat het motief voor de daad voorlopig niet duidelijk is. Tientallen onderzoekers bekijken onder andere beelden van bewakingscamera’s. Justitie verspreidde een beeld van de vermoedelijke dader, maar die is daarop wat vaag te zien is. De aanklager kondigde aan dat meer beelden van de vermoedelijke dader zullen worden vrijgegeven. Hij wordt gezocht vanwege poging tot moord in samenhang met een terreurdaad.

Volgens de onderzoekers is de bom van een afstand tot ontploffing gebracht. De dader zette een papieren zak bij een bakkerij en stapte toen op de fiets. In de zak zaten, behalve een explosief, stukken metaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aanslag Lyon nog niet opgeëist
Sluiten