Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 22 apr 2019 / 18:20 uur

Parkranger Congo gaat viraal met gekke gorillaselfie

Op de Facebookpagina van het Virunga-reservaat in de Democratische Republiek Congo verscheen afgelopen donderdag een wel zeer opmerkelijk beeld.

Parkrangers Mathieu Shamavu en Patrick Sadiki deelden een selfie met daarop ook twee gorilla’s die lijken te poseren.

Echt of Photoshop?

Het beeld ging al snel viraal en vooral de menselijke poses van laaglandgorilla’s Ndakasi en Matabishi maakten veel los. In het bijschrift valt te lezen dat dit een normale werkdag is voor de rangers.

De reacties zijn veelal positief, velen complimenteren hun inzet om stroperij te bestrijden en ontheemde dieren op te vangen.Toch is niet iedereen overtuigd van de echtheid van de afbeelding, de selfie zou bewerkt zijn aangezien de pose die de mensapen aannemen niet gebruikelijk is. De maker verzekert echter dat hier geen Photoshop aan te pas is gekomen.

Tamme mensapen

Het achtergrondverhaal van de twee gorilla’s is iets minder vrolijk, de twee waren nog maar enkele maanden oud toen hun ouders in 2007 door stroperij om het leven kwamen. Ze groeiden op in het Virunga-reservaat en zijn grootgebracht door mensen.

Bioloog Dirk Draulans verzekert aan VRT-nieuws dat zo’n pose inderdaad goed mogelijk is. Hij meent dat de bron als zeer betrouwbaar gezien wordt en dat het inderdaad fysiek mogelijk is dat gorilla’s op twee benen kunnen staan. Dit vermoeden wordt volgens de bioloog versterkt omdat kinderen van nature hun ouders imiteren en deze twee vrouwtjes grootgebracht zijn door mensen.

Het Virunga-park is blij met de aandacht, zij roepen de fans van deze gorillaselfie op om een donatie te doen.

ANOTHER DAY AT THE OFFICE…Photo: Ranger Mathieu Shamavu (c)NOTE: UNAUTHORIZED USE OF THIS PHOTO WILL BE REPORTED TO FACEBOOK

Gepostet von The Elite AntiPoaching Units And Combat Trackers. am Donnerstag, 18. April 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Parkranger Congo gaat viraal met gekke gorillaselfie
Sluiten