Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Drie Nederlanders omgekomen bij aanslagen Sri Lanka

Bij de zeer bloederige aanslagen op Eerste paasdag in Sri Lanka zijn nog twee Nederlanders omgekomen.

Het ministerie van Buitenlandse zaken maakte maandagavond bekend dat er ook een vrouw van 48 en een meisje van 12 met de Nederlandse nationaliteit bij de slachtoffers vallen te betreuren.

Slachtoffers

Volgens onbevestigde bronnen zou het gaan om een moeder en een dochter die verbleven in een hotel. De vrouw en het meisje zouden een dubbele nationaliteit hebben en woonachtig zijn in het buitenland. Met de identificatie van deze twee nieuwe Nederlandse slachtoffers, komt het totale aantal op drie. Eerder werd al bekendgemaakt dat een 54-jarige vrouw de aanslagen niet had overleefd.

De eilandstaat ten oosten van India werd zondag opgeschikt door een ongekend bloedbad waarbij explosieven tot ontploffing werden gebracht op zeven locaties, waaronder luxe hotels en kerken. Inmiddels is het dodental opgelopen tot 290, maar vermoedelijk loopt dit nog verder op. Ook raakten meer dan 500 mensen gewond. Behalve Sri Lankanen zijn er ook Amerikanen, Japanners, Portugese, Britse en Turkse mensen onder de slachtoffers.

Volgens de regering zijn er aanwijzingen dat een tot dusver vrij onbekende fundamentalistische Islamitische organisatie genaamd NTJ achter de explosies zat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.