Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 apr 2019 / 06:09 uur

Minder laagvliegroutes Lelystad door versoepeling

Goed nieuws voor de inwoners van Lelystad die last hebben van laagvliegend verkeer. De twee eisen die dat veroorzaken, worden losgelaten. Dat is te lezen in een brief van het kabinet aan de Tweede Kamer.

De overlast op de Veluwe zal hierdoor waarschijnlijk kleiner worden dan in eerste instantie werd gedacht. In de winter van 2021 en 2022 moeten de aanpassingen zijn doorgevoerd, meldt Omroep Gelderland.

Minder rekening met Schiphol

De aanpassingen komen er omdat er nu wel gevlogen mag worden over militair terrein. Dat staat althans in de brief van het kabinet. Ook hoeft er minder rekening te worden gehouden met het verkeer van Schiphol. Daardoor kunnen vliegtuigen straks eerder gebruik maken van de hoogvliegroutes.

Doorn in het ook

In de praktijk betekent dit dat de vluchten van en naar Lelystad Airport kunnen doorklimmen naar 2700 en 3000 meter. De opening van Lelystad staat gepland voor 2020. De laagvliegroutes zijn veel gemeenten op de Veluwe een doorn in het oog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Minder laagvliegroutes Lelystad door versoepeling
Sluiten