Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 mrt 2019 / 21:50 uur

RMMN: Imams, wijd preek aan slachtoffers Utrecht

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) vraagt imams om in de preek van vrijdag aandacht te besteden aan de aanslag in Utrecht, afgelopen maandag. Zo’n tachtig moskeeën zijn bij de raad aangesloten.

„Afgelopen maandag zijn wij als samenleving opgeschrikt door een afschuwelijke schietpartij in Utrecht. Daarbij zijn drie doden gevallen", stelt de raad. „Wij vragen U in uw preek aandacht te besteden aan het nastreven van een verbindende samenleving waarin de burgers zich veilig kunnen voelen.”

Schietpartij 24 oktoberplein

Door de schietpartij in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht kwamen maandag drie mensen om het leven. Drie andere mensen raakten zwaargewond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
RMMN: Imams, wijd preek aan slachtoffers Utrecht
Sluiten