Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 21 mrt 2019 / 22:10 uur

Bootongeluk Irak kost bijna honderd mensen het leven

Bij een bootongeluk met een ferryboot in Irak op rivier de Tigris zijn donderdag bijna honderd mensen overleden. Die was uitgevaren met zo’n tweehonderd mensen die het Perzische nieuwjaar, Newro,z aan het vieren waren. De boot sloeg om en zonk. Veel vrouwen en kinderen die niet konden zwemmen werden slachtoffer.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Irak spreekt van 94 doden, onder wie 19 kinderen en 61 vrouwen. 55 mensen werden gered en er wordt nog gezocht naar enkele tientallen.

Picknicken

De boot was bij Mosul onderweg naar een park waar families met elkaar picknicken om Newroz te vieren. Het was voor het eerst dat inwoners de jaarlijkse feesten aan de Tigris plaats laten vinden na de herovering van Mosul op terreurgroep Islamitische Staat.

De oorzaak van het ongeluk was donderdagavond nog niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bootongeluk Irak kost bijna honderd mensen het leven
Sluiten