Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Extra controlelampje moet Boeing 737 MAX waarschuwen

Vliegtuigbouwer Boeing gaat hoogstwaarschijnlijk een extra controlelampje in zijn 737 MAX-toestellen inbouwen. De vliegtuigen werden over de hele wereld aan de kant gezet na twee fatale vliegtuigcrashes. Zakenkrant Financial Times schrijft dat het lampje piloten gaat waarschuwen als belangrijke sensoren niet werken.

Het lampje was al een optie, waar vliegtuigmaatschappijen tijdens de bestelling voor konden kiezen. Aangezien het lampje niet inclusief de bestelprijs was, lieten veel maatschappijen het ‘extraatje’ links liggen. Boeing wilde aan de zakenkrant geen commentaar geven.

Waarschuwen

Het lampje moet de bemanningen van het vliegtuig waarschuwen zodra de angle of attack-sensoren niet thuis geven. Die sensoren geven aan hoe de hoek van de neus van het vliegtuig is ingesteld. Vermoed wordt dat dit fout is gegaan tijdens het ongeval in Indonesië waarbij 189 mensen om het leven kwamen. Sinds het neerstorten van een 737 MAX van Ethiopian Airlines meer dan een week geleden, worden alle driehonderd toestellen van dit soort bij luchtvaartmaatschappijen wereldwijd aan de grond gehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.