Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 mrt 2019 / 15:09 uur

Lagerhuis verwerpt deel van Mays Brexitakkoord

Premier Theresa May heeft opnieuw een nederlaag geleden bij een stemming over de Brexit. Het Lagerhuis verwerpt met 344 stemmen tegen 286 stemmen voor een belangrijk onderdeel van het Brexitakkoord.

De uitkomst van deze stemming betekent dat de Britten voor 12 april aan de EU moeten laten weten hoe ze verder willen. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor langer uitstel, maar ook voor een vertrek zonder deal.

Als het Lagerhuis wel voor het terugtrekkingsakkoord had gestemd, kon de het Verenigd Koninkrijk nog tot 22 mei in de EU blijven om alsnog een ordelijke deal te maken.

Ordelijke terugtrekking

De EU en de regering van het Verenigd Koninkrijk bereikten afgelopen november een akkoord over een ordelijke terugtrekking, maar dat akkoord is nog steeds niet goedgekeurd door het Britse parlement. Ook stemde het Lagerhuis de volledige Brexitdeal van May al twee keer eerder weg. Dit keer werd er maar over een deel van de overeenkomst gestemd.

In het terugtrekkingsakkoord staan afspraken over zaken als een overgangsperiode na de Brexit en de rechten van burgers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lagerhuis verwerpt deel van Mays Brexitakkoord
Sluiten