Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Grote hoeveelheid spullen voor plofkraken afgepakt

De politie heeft in een huis in Amsterdam een grote hoeveelheid spullen in beslag genomen waarmee plofkraken gepleegd kunnen worden. Er lagen zoveel cobra’s 6 – illegaal vuurwerk – in het huis dat het gevaarlijk was voor de omgeving en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) erbij werd gehaald.

De EOD doorzocht het pand en bracht vijf zogenaamde ‘pizzapunten’ die op scherp stonden tot ontploffing in het Westelijk Havengebied. In 1 pizzaschijf zit 400 tot 500 gram flitspoeder en heeft een enorm vernietigende kracht, schrijft de politie.

https://twitter.com/112Politie/status/1111647519677644801

In totaal vond de politie maar liefst dertien van dit soort schijven aan waarin explosief materiaal zit dat uit cobra’s is gehaald en die met een stok in een geldautomaat kunnen worden geschoven. Bij de inval zijn twee mannen van 35 en 56 jaar uit Amsterdam aangehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.