Metro
Metro Nieuws 22 mrt 2019 / 13:59 uur

Gezocht: oppas die zich als Disney-prinses verkleedt

Een bijzonder verzoek uit het Engelse Hertfordshire. Daar hebben de ouders van twee vijfjarige meisjes op de website childcare.co.uk een vacature gezet voor een baantje als oppas. Het bijzondere: de gegadigde moet bereid zijn om elke maand als een andere Disney-prinses verkleed te zijn.

„Zoals veel 5-jarigen zijn onze meisjes geobsedeerd door Disney en wij vinden dat dit de beste manier is om een aantal belangrijke waarden te communiceren”, zo valt te lezen in de vacature. „We weten dat dit geen normaal verzoek is voor oppassen, maar wij vinden het een goede manier om onze meiden te leren over doorzettingsvermogen, compassie, onbevreesdheid en ambitie van sterke rolmodellen zoals princes Belle en Assepoester.”

Knutselen, bakken en zingen

Om voor de baan in aanmerking te komen, moet je bereid zijn de twee meisjes vier dagen per week van school af te halen om daarna een aantal ‘Disney-gerelateerde’ activiteiten te doen, zoals knutselen, bakken en zingen. Daarnaast moet je ook eten voor ze koken en, mochten de ouders wat later thuis zijn, ze kunnen instoppen.

Ook moet je voor langere tijd beschikbaar zijn en moet je om kunnen gaan met flexibele werktijden. Daar krijg je wel flink wat voor terug, want je verdient een stuk meer dan een gewone oppas. Je krijgt voor deze baan 40.000 Britse pond, omgerekend zo’n 46.000 euro, per jaar bijgeschreven. De huur van de Disney-kostuums wordt door de ouders vergoed. Ook heb je recht op 25 vrije vakantiedagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Gezocht: oppas die zich als Disney-prinses verkleedt
Sluiten